Chemie v kosmetice

Posted By: Patrik Danda In: Sub Category 2 On: Sobota, listopad 21, 2015 Comment: 0 Hit: 1732
Přírodní kosmetika nesmí obsahovat parabeny, silikony, minerální oleje, parafín a SLS neboli Laureth sulfate sodný či Lauryl sulfate sodný. 


Chemické látky v kosmetice:
Malý přehled, toho, co by v přírodní kosmetice rozhodně být němělo.

Parabeny - ropná látka, existuje vážné podezření na kancerogenní účinek, výrobci  jej používají pro prodloužení trvanlivosti výrobku - brání rozmnožování mikrobů. Pokud ve složení  kosmetického výrobku najdete ethyl-paraben, methyl-paraben nebo propyl-paraben, tento produkt raději nekupujte.

Silikony – jeví se, že má téměř zázračné vlastnosti. Vlasy i pleť jsou po jeho použití na pohled a dotyk hebké a hladké, pleť krásně vypnutá. Ve skutečnosti je to ale tím, že tato látka obalí povrch neprodyšnou hladkou vrstvou, čímž ucpe póry, takže škodlivé látky se z pokožky nemohou vyplavovat přirozenou cestou – potem, ale vrací se zpět do pokožky, do organizmu. Důsledkem ucpaných  pórů na pokožce hlavy jsou např. lupy. Obalený vlas ztrácí svou ohebnost a snadno se láme.  Jakmile přestaneme přípravek s obsahem silikonu používat, veškerá vyhlazenost a jemnost zmizí. Silikony se označují na výrobcích příponami- cone,- silane,-siloxane,-thicone,-thiconol.

Minerální oleje - název „minerální“ neoznačuje „přírodní“. Tyto oleje jsou ve skutečnosti vyrobené z ropy a mají pokožku promastit. Při dlouhodobém používání mohou ucpat póry a mohou způsobit záněty a ekzémy pokožky. Svou neprodyšností zpomalují přirozenou regeneraci pleti, takže touto péči naopak napomáháme k rychlejšímu stárnutí pleti. Na výrobcích je najdeme pod názvem -  mineral oil.

Parafín je tuhý vosk získaný z ropy, který se používá jako přísada do krémů, či dekorativní kosmetiky kvůli konzistenci. Jeho označení je parafin nebo petroleum.

SLES/SLS-laureth sulfat sodný a lauryl sulfat sodný- další chemikálie v kosmetice, která se užívá v šamponech, sprchových gelech nebo v zubních pastách. Tyto nejsou z ropy, ale vyrábí se směšováním kyseliny sírové, monododecylesteru a sodné soli. Způsobují alergie, včetně těžkých kožních onemocnění, také záněty očí. I přes to bývají obsaženy dokonce ve výrobcích pro malé děti. Označují se Sodium laureth sulfate nebo Sodium Lauryl Sulfate.

Snažíme se proto pro Vás vybírat kosmetiku, která svým obsahem skutečně podporuje naše zdraví  i zdraví našich blízkých. Je zcela přírodní a neobsahuje žádné škodlivé chemické a ropné látky.

In Same Category

Related by Tags

Comments

Leave your comment

Informace o produktech